Waar heb jij behoefte aan?

Als coach stel ik deze vraag altijd. Het lijkt een vraag waar je makkelijk op zou kunnen antwoorden. Maar als ik er op doorvraag komen we al snel veel dieper, we raken aan een verlangen, dat vaak is weggestopt omdat het ons kwetsbaar maakt. Dit verlangen, diep binnenin raakt aan onze identiteit, aan zoals wij bedoelt zijn.
De kern, zoals je het zou kunnen noemen. Wat ik vaak zie in mijn praktijk is dat wij juist heel hard bezig zijn om heel hard weg te rennen van dit verlangen. We hebben onszelf patronen aangeleerd die een averechts effect hebben en ons nog verder weghouden van ons verlangen.

Rust is zo’n thema wat ik veel hoor in mijn praktijk. We lijken een enorme behoefte te hebben aan rust maar ondertussen doen we er alles aan om die rust te saboteren. We leggen onszelf een enorme lat op waaraan wij moeten voldoen. Zeker wij vrouwen zijn er goed in om onszelf enorme verwachtingen op te leggen, al dan niet beïnvloed door externe factoren (zoals: social media, maatschappelijke discussies, meningen van vrienden en familie).
We moeten van onszelf: een goede baan hebben, onafhankelijk zijn, een goede moeder zijn, een fijne vriendin die altijd klaar staat voor de ander, door ontwikkelen, vrijwilligerswerk doen (in de kerk), luizen pluizen op school, wel een beetje hip voor de dag nog komen, overal ja op zeggen want we hebben echt nog wel een gaatje in onze agenda en VOORAL NIET luisteren naar onze intuïtie en onderbuik gevoel.
Meer, beter en best. Ik moet wel de goede mindset hebben om een succesvol leven te krijgen. Als ik hierin faal, zal ik vast iets verkeerds doen.

Wanneer is het genoeg voor jou?

Saboteer jij ook jouw verlangen naar rust? Is het voor jou ook nooit (goed) genoeg?
Dan daag ik je uit om de komende week op onderzoek uit te gaan naar hoe jij jouw tijd besteed.
Om je op weg te helpen heb ik speciaal voor jou een inzichtoefening.

Download ‘m vandaag nog!