Selecteer een pagina

Hoe is het met jouw goede voornemens tot nu toe? Januari is al praktisch voorbij en ik ben best benieuwd hoe het jou lukt om je je aan jouw voornemens te houden?
Als ik heel eerlijk ben doe ik tegenwoordig niet meer aan goede voornemens en al helemaal niet op 1 januari. Het leidt 9 van de 10x uit op een teleurstelling, erg gedisciplineerd ben ik in dat soort situaties nooit.

Maar wat doe ik dan om een verandering teweeg te brengen?
Ik neem kleine stapjes. Waar het bij mij vaak fout gaat is dat ik er een soort alles of niets mentaliteit op los laat. Dat werkt niet, in begin lijkt het heel wat, maar uiteindelijk is de motivatie ver te zoeken. Beter werkt het om kleine tussenstappen te nemen om tot je uiteindelijke doel te komen. En vooral, vier je overwinningen!

Vier je overwinningen

Een voorbeeld. In november ben ik begonnen met sporten. Dit is voor mij een hele stap, ik deed nooit aan sporten (behalve jaarlijks die ene week skiƫn). Niet voor mij weg gelegd dacht ik altijd! Nu heb ik van de nood een deugd gemaakt, ik ben fysiek zo achteruit gegaan die tijd dat ik in het ziekenhuis heb gelegen en de herstelperiode daarna, dat ik wel moest. Van traplopen alleen al raakte ik buiten adem! Omdat ik nooit zelf heb gesport ben ik ook niet in mijn eentje gaan ploeteren in de sportschool. Ik heb mij aangemeld bij een personal trainer. Want ik wist ook echt niet wat ik moest doen en wat ik zou kunnen!

Natuurlijk wilde ik weer te hard van stapel lopen en meteen twee keer in de week trainen. Ik werd direct afgestraft door mijn lijf, ik werd ziek. Die ene keer per week is voor mij voldoende.

Wat ik nu doe, is blij zijn met wat ik wel kan doen. Ik sta niet stil bij het feit dat ik niet twee keer in de week kan trainen. Ik sta juist stil bij hoe snel ik vooruit ga en vooral hoe leuk ik het uiteindelijk vind om te trainen. Mijn overwinningen vieren!

TotalBalance Kracht & Balans 2-daagse
Wil jij ook op een relaxte manier aan de slag met jouw goede voornemens? Tijdens de TotalBalance Kracht & Balans 2-daagse heb je de kans om te investeren in jezelf. Om echt eens stil te staan bij wie jij bent en wat je drijft. Je gaat je op jouw toekomst richten, je leert om in kleine stappen je doelen te bereiken en je viert je overwinningen!

Meer informatie hierover kun je vinden op de TotalBalance Kracht & Balans website: https://www.elzemarij.nl/persoonlijke-ontwikkeling/trajecten/kracht-balans-weekend/ of kijk op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/TotalBalancekrachtenbalans/

Wees er snel bij! We hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Veel liefs,

Hanna

P.S. zo idyllisch als op de foto ziet het er niet uit als ik sport. Toch kan ik er echt van genieten!