Selecteer een pagina

Als coach tijdens een gesprek geef ik (als het goed is) mijn onverdeelde aandacht aan mijn client. Persoonlijk vind ik dit het meest waardevolle aspect van een coachgesprek, het is namelijk essentieel om een goed traject te doorlopen. Aandacht geven zorgt onder meer voor:

  1. (Zelf) Vertrouwen
  2. Rust
  3. Openheid
  4. Groei

Niet alleen binnen een coachtraject is het belangrijk om aandacht te geven of te krijgen. Ook aandacht geven aan jezelf is belangrijk.

De huidige maatschappij vraagt veel van ons, we krijgen veel prikkels binnen en als je niet op let ben je meer aan het rennen dan dat je stilstaat en om je heen kijkt. Stilstaan, rust nemen en even helemaal niets doen heeft bijna een negatieve bijklank gekregen. Aan de andere kant is er veel behoefte aan meer zinvolle invulling aan het leven.

Binnen mijn eigen gezin merk ik hoe goed het is om aandacht te geven. Kinderen groeien bijvoorbeeld in zelfvertrouwen als ze voldoende aandacht krijgen. Dit zelfde geldt ook voor ons als volwassenen. Als wij aandacht krijgen, van onszelf en van de ander hebben we een gezonde voedingsbodem om te groeien en te ontwikkelen.

Zelf ben ik in 2015 nogal hardhandig stilgezet door een chronische aandoening waar ik mee moet leren leven. Hoe moeilijk dit ook is geweest (en nog steeds is!), het heeft mij ook veel goeds gebracht. Ik heb meer rust gekregen, ik heb geleerd stil te staan bij wat ik heb, wie ik ben en waar ik naar toe wil. Kort gezegd, ik heb geleerd te genieten! Want zodra ik weer mee ga in de gejaagdheid van de wereld om mij heen krijg ik direct klachten. Alsof mijn lichaam zegt “wacht eens even, dit is niet de bedoeling, doe maar weer even een stapje terug, geef jezelf maar weer even de aandacht die je verdient!”.

Jij bent het waard om aandacht te krijgen!

 

 

Foto: https://www.pexels.com/